Wanneer je nog niet bekend bent met de terminologie van Apple kunnen sommige woorden nogal verwarrend zijn. Dit geldt zo al voor het ‘retina display’ dat gebruikt wordt bij Apple computers. Ben jij ook benieuwd naar wat zo’n display nou precies is? In dit artikel leggen wij je alles haarfijn uit. 

Wat is een retina display?

Om te begrijpen wat een retina display is, is het goed om te weten hoe een scherm is opgebouwd. Een beeldscherm bestaat uit pixels, deze pixels lichten op in verschillende kleuren waardoor er een beeld op je scherm ontstaat. De meeste laptops hebben een pixeldichtheid waarbij de individuele pixels nog te zien wanneer je dicht op je scherm kijkt. Bij een retina display is dit niet het geval. Deze computerschermen hebben een zodanig hoge pixeldichtheid dat het menselijk oog niet meer de individuele pixels kan onderscheiden. Dit zorgt voor een scherper en een beter te lezen beeld.

Zelf een MacBook kopen met een retina scherm? Op deze site vergelijk je makkelijk alle prijzen, specificaties en modellen. 

Waarom kiezen voor een retina display?

Er zijn verschillende redenen waarom het een verstandige beslissing is om voor een retina scherm te kiezen. Zo beschikken de schermen over een hoge beeldresolutie waardoor je altijd scherp beeld hebt.  Daarnaast hebben de retina displays ook een prachtige en exacte kleurweergave. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld veel foto’s bewerkt met je laptop. Op andere schermen kunnen de kleuren wel eens anders overkomen dan dat ze daadwerkelijk zijn. 

Een retina display is voor jou dus de beste keuze wanneer een optimale kleurweergave belangrijk is. Zoals voor het bewerken van foto’s, video’s of grafisch design. Daarnaast zijn de schermen ook ideaal voor een ideale game ervaring door de mooie kleuren en hoge pixeldichtheid.

Op zoek naar een geschikte Apple laptop voor je studie, werk of voor alledaags gebruik? Hier kun je alles modellen vergelijken. 

MacBooks met een retina scherm

Helaas hebben niet alle MacBooks een retina scherm. De 13 en 15 inch MacBook pro modellen die na 2012 uitgekomen zijn hebben wel de geliefde schermen. Vergelijk hier alle Apple MacBook Pro modellen om de beste keuze te kunnen maken. Wat betreft de overige MacBook modellen hebben de laptops die na 2015 op de markt gekomen zijn een retina display. 

Benieuwd welke retina display modellen momenteel in de aanbieding zijn? Check dan hier al onze MacBook aanbiedingen