We zijn vaak onderweg en hebben niet altijd een stopcontact bij ons in de buurt. Een goed werkende batterij in je Macbook is dan geen overbodige luxe. Maar soms gaat je batterij toch minder lang mee dan je had gewild, in dit artikel geven wij jou dé vijf tips voor een langere levensduur van je Macbook batterij.

1. Sluit onnodige programma’s af

Ook al maak je geen gebruik van een bepaald programma kan deze nog wel op de achtergrond open staan. Hoewel het makkelijk is om meerdere programma’s open te hebben zodat je makkelijk kan schakelen is het niet goed voor je batterij. Om je batterij zo effectief mogelijk te gebruiken is het dus van belang dat je ongebruikte programma’s afsluit.

 

2. Geoptimaliseerd opladen

Bij de nieuwste Macbook modellen is het mogelijk om gebruik te maken van de functie ‘geoptimaliseerd opladen’. Deze functie is te vinden bij je systeemvoorkeuren, onder het kopje batterij. De functie zorgt ervoor dat je batterij minder belast wordt waardoor de levensduur wordt vergroot. Wanneer deze functie is ingeschakeld leert je Macbook jouw oplaad routine kennen en wordt je Macbook vanaf 80% minder snel opgeladen als bekend is dat je nog even aan het opladen blijft. Dit komt doordat het niet goed is voor de levensduur van je batterij om je laptop lang in de lader te hebben wanneer deze volledig is opgeladen. 

 

3. Optimalisatie beeldscherm

Er zijn meerdere manieren om je beeldscherm te optimaliseren om langer gebruik te maken van je batterij. De makkelijkste manier is door je helderheid omlaag te zetten. Je beeldscherm bevat uit allemaal kleine lampjes, het kost dus een hoop energie om deze allemaal voluit te laten branden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je Macbook op standby te zetten wanneer je deze even niet gebruikt. Dit kan je zelf doen maar je kan er ook voor kiezen om onder het kopje ‘energie voorkeuren’ in je systeembeheer een sluimertijd aan te geven. 

 

4. Maak gebruik van Safari

Safari is de browser van Apple en is dan ook ideaal voor Apple producten. Andere browsers zoals Google Chrome een stuk minder ingespeeld op je Macbook en kosten dan ook een stuk meer energie. 

 

5. Zet de berichtgeving uit

Het is natuurlijk heel erg handig om een melding te krijgen wanneer je een nieuw bericht in je mailbox ontvangt. Maar ook die functie kost een hoop energie die je ook aan iets anders kan besteden. Onder kopje ‘berichtgeving’ bij je systeemvoorkeuren kan je per app aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Dus zit je echt op een belangrijke mail te wachten, laat je die gewoon aanstaan. 

 

Batterij stuk?

Is je batterij nou echt stuk of wil je gewoon graag een nieuwe Macbook kopen? Een logische eerste stap is goed vergelijken waar jij het beste je Macbook kunt kopen en daar kunnen wij je perfect mee helpen.