Je bent een trendsetter en kiest steeds voor het nieuwste model, dat geldt dus ook voor een Macbook. Maar voordat je zo’n nieuwe Apple laptop koopt, heb je natuurlijk geld nodig, dus je besluit om je oude Mac te verkopen. Slim, maar wij raden je aan om eerst een aantal dingen te checken voordat je hem in de etalage plaatst.

Reservekopie

Een nieuwe Macbook kopen, betekent niet dat je helemaal van nul af aan wil starten. Vaak staan er essentiële documenten op je oude toestel die je graag wil overnemen. Daarom is het belangrijk om eerst een reservekopie te nemen zodat je niets kwijtgeraakt. Op deze manier neem je jouw persoonlijke documenten gewoon over naar je nieuwe aankoop. Lees hier hoe je gemakkelijk een reservekopie op je Mac kan maken.

Uitloggen bij ITunes

Een reservekopie helpt jou om persoonlijke informatie te bewaren. Maar jouw Macbook bezit nog veel meer andere persoonlijke informatie, zo bijvoorbeeld welke muziek jij beluistert. Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren vele lijstjes aangemaakt met jouw favoriete nummers. Deze worden opgeslagen op je toestel, lekker handig, want je hoeft nooit meer op zoek naar goede muziek.

Maar als je jouw Apple Macbook Air of Pro verkoopt, raden wij je toch aan om je ook uit te loggen bij ITunes. Je weet namelijk nooit in welke handen je Mac terechtkomt en je wil toch niet dat iemand anders opeens mee brult met jouw persoonlijke nummers? Uitloggen bij ITunes doe je eenvoudig in vier stappen. Naast het uitloggen bij ITunes, vergeet jezelf ook niet uit te loggen bij de andere Apple programma’s zoals ICloud en IMessage. 

Bluetooth

De draadloze Bluetooth verbinding tussen jouw Mac en jouw Apple keyboard is een schitterende uitvinding. Zolang beide gekoppeld zijn, leg je het toetsenbord waar je wilt en hang je niet vast aan je beeldscherm. Maar wanneer je jouw Macbook verkoopt en beslist om je keyboard te houden, vergeet dan niet om je Bluetooth verbinding los te koppelen. Doe je dat niet, dan wordt het onmogelijk om je toetsenbord te gebruiken voor je nieuwe model en dan hangt deze voor eeuwig vast aan je verkochte model. Hetzelfde geldt trouwens voor je muis of trackpad.

MacOS

Last, but not least: je harde schijf wissen. De makkelijkste manier om je Macbook opnieuw in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, is door de harde schijf te wissen en vervolgens MacOS opnieuw te installeren.  Op die manier voelt je refurbished Macbook als nieuw voor de volgende eigenaar.


Heb je deze stappen gezet? Dan kan je jouw Macbook met een gerust gevoel verkopen.