Apple blijft ontwikkelen, zo hebben ze onlangs nog hun eigen Apple M1 chip gelanceerd die op den duur alle Intel processoren in Apple producten zullen vervangen. Ook voor aankomend jaar gaan er al speculaties rond over wat er veranderd gaat worden en welke producten er op de markt zullen komen. Benieuwd wat er met de Macbook zal gebeuren in 2022? Wij zetten alle verwachtingen voor je op een rij in dit artikel. 

Het jaar van de mini-led

De mini-led techniek is een upgrade van de al bekende OLED schermen. Het zorgt voor een hogere snelheid, meer contrast en diepere zwarttinten maar heeft als voordeel dat deze minder snel inbrandt. Eerder dit jaar beweerde bronnen dat deze schermen alleen gebruikt zouden worden voor de krachtigste modellen, maar nu blijkt dat de Macbook Air in 2022 ook met dit scherm zal worden uitgebracht. De Macbook Pro 16 inch zal eind dit jaar al worden uitgebracht met de mini-led techniek, of de 13 inch Macbook Pro ook met deze schermtechniek zal worden uitgerust is nog niet duidelijk. Ook over het blijven bestaan van de 13 inch Macbook Pro wordt namelijk gespeculeerd.

Vernieuwde Macbook Pro

Het huidige design van de Apple Macbook Pro is alweer vijf jaar oud en de verwachting is dat deze eind dit jaar of begin volgend jaar vernieuwd gaat worden. De schermranden van de Macbook worden mogelijk dunner waardoor er een groter scherm in de behuizing past. De Macbook Pro 13 inch zal dan ook mogelijk vervangen gaan worden door een 14 inch model. Daarnaast zal de laptop meer gaan lijken op de Iphone 12 met ‘plattere’ randen en onderkant. Ook beweren bronnen dat de Macbook Pro weer een sd-kaartslot zal krijgen en dat de touchbar zal worden geschrapt. In plaats van een touchbar zouden er weer traditionele functietoetsen boven het toetsenbord worden geplaatst.

Design veranderingen

Dezelfde design veranderingen die voor de Macbook Pro worden verwacht, zullen hoogstwaarschijnlijk ook op de iMac worden toegepast. De kleinere schermranden zullen er bij de vernieuwde iMac voor zorgen dat de 21,5 inch iMac vervangen zal worden voor een 24 inch variant. Daarnaast zal de vernieuwe iMac in vijf verschillende kleuren worden uitgebracht. Ook de Macbook Air zal naar verwachtingen de design veranderingen doormaken, hoewel bronnen denken dat de vernieuwde Apple laptop nog wel even op zich kan laten wachten.

De beste keuze?

Er staan dus een hoop leuke aanpassingen voor de nieuwe Macbooks op de planning. Het is dus wel de moeite waard om even af te wachten of de speculaties ook daadwerkelijk werkelijkheid zullen worden. Toch nu al op zoek naar een nieuwe Macbook? Wij helpen je  graag bij deze keuze, daarom kun je op onze website eenvoudig Macbooks vergelijken, reviews lezen en aanbiedingen ontdekken.