Je hebt besloten welke Apple laptop je gaat kopen of je hebt al een Macbook in je bezit. Bij de aanschaf heb je een Apple oplader gekregen, de meest belangrijkste Macbook accessoire dat er is. Maar behalve een oplader zijn er talloze andere accessoires die jouw leven met een Macbook een stuk makkelijker kunnen maken. We hebben voor jou de 10 must have accessoires voor je Macbook op een rij gezet. 

1. Airpods Pro

Als je vaak onderweg bent of in een publieke ruimte aan het werk bent zijn de noise cancelling airpods ideaal. Ook nu er veel thuis gewerkt wordt is het fijn om de omgevingsgeluiden uit te kunnen sluiten. Maar ook om naar muziek of een podcast te luisteren zijn de Airpods Pro het perfecte accessoires voor je Macbook.

 

2. Sleeve

Om je Macbook goed te beschermen tegen krasjes is het aan te raden een sleeve of hoes voor je laptop aan te schaffen. De mat afgewerkte buitenkant van de Apple laptop zorgt er namelijk voor dat deze snel kan krassen en dat beschadigingen beter te zien zijn. Met een goede sleeve  neem je het zekere voor het onzekere en is je Macbook goed beschermd.

 

3. Magic Mouse 

Als je vaak achter een vaste computer werkt is het werken met een trackpad vaak er vervelend. Maar ook als je gedetailleerd werk moet doen zoals het bewerken van een foto of het ontwerpen van een logo is dit gemakkelijker met een muis. De Magic Mouse is dan ook het ideale accessoire om te hebben. De muis is draadloos met bluetooth te verbinden, super simpel dus. 

 

4. Externe harde schijf

Het niet genoeg hebben aan de SSD opslag is veel voorkomend probleem. Een goede externe harde schijf is dan ook zeker aan te raden. Gelukkig zijn deze tegenwoordig niet erg prijzig meer en heb je al 2TB extra aan ruimte voor een paar tientjes. Dat klinkt een stuk beter dan een paar honderd euro spenderen aan meer opslag in de Apple Macbook. 

 

5. Toetsenbord cover 

Zeker als je vaak onderweg bent wordt je laptop snel vies. Er komen kruimels in je toetsenbord terecht die je er bijna onmogelijk weer uit kunt krijgen. Het aanschaffen van een toetsenbord cover is dan ook zeker aan te raden. De meeste toetsenbord covers zijn ook afneembaar, wanneer je hoes dus wat viezig begint te worden kun je deze er makkelijk afhalen en schoonmaken. Een stuk makkelijker dan proberen om alle kiertjes in je toetsenbord kruimelvrij te maken. 

 

6. USB-C Hub

De nieuwe Macbook Pro heeft helaas maar weinig aansluitingen, het hebben van een USB-C Hub is dan ook echt een must have accessoire voor je Macbook Pro. Bij veel van de hubs heb je namelijk meteen toegang tot meerdere aansluitingen zoals USB, HDMI en ruimte voor de SD-kaarten. 

 

7. Een laptop standaard

Wanneer je vaak voor een langere periode achter je Macbook zit is het van belang dat je een goede houding aanneemt. Het gebruik van een laptop stand kan hierbij helpen. Ze zorgen ervoor dat je niet constant naar beneden kijkt wat voor krampen in de schouders en nek van veroorzaken. 

 

8. Magic Keyboard

Wanneer je er voor kiest om je Macbook op een laptop standaard neer te zetten is het hebben van een Magic Keyboard essentieel. Het fijne van dit toetsenbord van Apple is dat ook deze draadloos aan te sluiten is. Je hebt dan dezelfde ervaring als met een volwaardige pc. 

 

9. Snelle autolader 

Je kent het vast wel, je hebt een afspraak en komt er onderweg achter dat je vergeten bent om je Macbook op te laden. In die situatie is het ideaal om een snelle autolader te hebben. In een korte periode heb toch nog even wat extra batterij percentages erbij weten te krijgen en kan je rustig je afspraak in lopen zonder meteen naar een stopcontact te moeten zoeken. 

 

10. USB-C monitor

Soms kan turen naar je laptop scherm gaan irriteren, helemaal als je meerdere vensters geopend hebt staan. Het hebben van een extra beeldscherm is dan ideaal. De nieuwe modellen hebben alleen een USB-C aansluiting, de oplossing hiervoor is een USB-C monitor.

 

Kies juist

Er zijn dus een hoop accessoires die aangeschaft kunnen worden voor je Apple Macbook. Het is dus van belang dat je goed bedenkt welke accessoires voor jou van belang zijn wanneer je een Macbook koopt. Denk hier ook goed over na anders kan de prijs behoorlijk oplopen.