Klaag je soms wel eens over de snelheid van je Apple Macbook? Dan heeft dat waarschijnlijk met de harde schijf van je toestel te maken. Een harde schijf is essentieel als je documenten wilt bewaren, maar zorgt er vaak ook voor dat je Apple laptop een stuk trager gaat werken. Daarom bestaat er een ander, interessanter alternatief opslagapparaat, namelijk een ssd. Een ssd is een opslagapparaat die je kunt gebruiken om de geheugen van je apparaat te boosten. Deze kleine chip bestaat voor ‘normale’ laptops, maar ook voor Macbooks. In deze blogpost vertellen we jou welke ssd je het best kunt kopen voor jouw Macbook.

Snelheid heeft een prijs

Een snelle Apple laptop, dat wil iedereen. Maar ben je bereid om hier ook het nodige bedrag voor te betalen? Zo’n ssd chip is namelijk al snel vijf keer zo duur dan een (tragere) harde schijf. Maar de voordelen die hier tegenover staan, zullen je waarschijnlijk wel overtuigen.

Zo werkt je Apple Macbook Air of Pro niet alleen veel sneller, maar is hij ook een stuk energiezuiniger. Vooral voor laptops is dit natuurlijk een enorm groot voordeel omdat ze langer op een accu werken. Daarnaast is een ssd chip ook een stuk minder zwaar dan de logge harde schijf en een stuk minder gevoelig voor schokken. Lekker handig voor een draagbare laptop, lijkt ons.

Welke chip kies je?

Bij het kiezen van de chip is het belangrijk om te bepalen hoeveel opslaggeheugen je wilt. Op dit moment bestaan er namelijk 4 mogelijke capaciteiten: 250GB, 500GB, 1TB of 2TB. 2TB lijkt voor velen de interessantste optie, maar toch is het belangrijk om hier goed over na te denken. Hoeveel opslaggeheugen heb je echt nodig? Voor een opslaggeheugen van 2TB betaal je namelijk veel meer dan voor een opslaggeheugen van 250GB.

Als je goed hebt nagedacht over deze vraag, kan je gericht op zoek naar de juiste ssd chip. Hier zijn heel veel mogelijkheden. Het is namelijk niet zo dat je verplicht bent om een ssd chip van Apple te kopen voor je Apple toestel. Merken als Sandisk, Samsung en Seagate bieden ook heel goede chips aan.

Tweedehands pimpen

Een refurbished Macbook is een goedkoper alternatief voor een nieuwe Macbook. Toch is zo’n exemplaar nog niet heel populair in Nederland. Veel mensen hebben het idee dat het toestel minder goed werkt dan een nieuw exemplaar. Maar een tweedehands Macbook kan je dus wel pimpen met een ssd chip. Door deze te implementeren in het gebruikte toestel, lijkt het alsof je gebruik maakt van een nieuwe Apple Macbook. Geen reden meer om niet voor een refurbished Macbook te kiezen.

Noodzakelijk?

Als je een Macbook koopt, werkt die in het begin vaak zoals je verwacht had. Het toestel reageert snel en je hebt heel wat beschikbare ruimte voor je documenten. Maar na verloop van tijd zal je merken dat je toestel vertraagt door slijtage- en gebruiksverschijnselen. Op dat moment kan het interessant zijn om een ssd chip aan te schaffen. Maar het is belangrijk om altijd goed na te denken of deze ssd chip noodzakelijk is. Als het antwoord op deze vraag ‘Ja’ is, moet je beseffen dat dit een serieuze investering is. Daarom raden we je aan om voldoende informatie in te winnen.