Het kiezen van de juiste laptop kan lastig zijn, helemaal als je student bent. Zo vind je makkelijk een budgetlaptop die het tijdens je studenten carrière wel blijft doen maar die begint op te stijgen zodra je Word en je mail geopend hebt. Maar de meest krachtige laptop is ook vaak niet nodig als student. Een goede tussenweg is daarom gewenst en wij zijn van mening dat dit de Macbook Air is. Waarom wij dat vinden laten we je weten in dit artikel. 

Krachtige laptop

Al eerder hebben we je verteld over de nieuwe Apple M1 chip. Deze chip komt ook terug in de nieuwe Macbook Air en maakt het dat deze laptop een enorme boost heeft gekregen. Met name de batterijduur is enorm verbeterd, zo kan je maarliefst 18 uur van je Macbook Air gebruik maken. Vluchtig op zoek naar een een stopcontact om je laptop op te laden zal dus niet meer nodig zijn. Daarnaast maken de Apple M1 chip de Macbooks enorm veel sneller, zo geeft Apple aan dat de Macbooks met de chip maarliefst drie keer zo snel zijn. Lang moeten wachten tot je laptop opgestart is is dus verleden tijd.

Design

Als student ben je natuurlijk vaak onderweg, een grote en zware laptop is dan niet ideaal. De Macbook Air heeft met 13 inch het perfecte formaat om mee te nemen. De Macbook heeft tevens ook een retina scherm wat voor prachtige scherpe en heldere beelden zorgt. Ook weegt de laptop maar 1,29 kilo, wat in verhouding met andere Macbooks erg licht is. Naast het formaat en gewicht heeft de Macbook Air ook een slank en stijlvol vormgegeven design wat ook niet onbelangrijk is. In de nieuwe variant van deze laptop is het toetsenbord verbeterd, het ‘magic keyboard’ heeft behalve een fijne typervaring door het verfijnde schaarmechanisme nu ook meer opties. Er zijn nu nieuwe voorgeprogrammeerde toetsfuncties waardoor je allerlei features makkelijk kunt bereiken. Zo roep je onder andere met een tik op de knop Siri op, kies je andere toetsenbordtaal of stuur je een emoji.

Macbook studentenkorting

Een van de grote voordelen van het zijn van een student is de studentenkorting die je bij veel bedrijven krijgt. Ook voor een Macbook ontvang je studentenkorting bij Apple. De zogeheten ‘onderwijskorting’ van Apple is beschikbaar voor studenten aan een hogeschool of universiteit. Om in aanmerking te komen dien je één van de volgende bewijzen in bezit te hebben: een geldige studentenkaart, bewijs van inschrijving of een screenshot van je studielink pagina waarop inschrijving en naam vermeld staat. Wanneer dat allemaal in orde is kan je gemakkelijk via de website van Apple bestelling plaatsen. Wanneer je jouw nieuwe Macbook hebt toegevoegd aan je winkelwagen upload je in het check out proces het bewijs wat aantoond dat je daadwerkelijk een student bent. Let hier wel bij op dat de naam je invult voor het aankoopbewijs overeenkomt met die op je bewijsmateriaal.

Macbooks vergelijken

Nog niet helemaal zeker of de Macbook Air perfect voor jou is? Dat is geen probleem, we hebben namelijk alle Macbooks voor jou op een rijtje gezet zodat je ze makkelijk kan vergelijken. Een Macbook kopen is namelijk niet niks, een weloverwogen beslissing is dan ook belangrijk.