Tijdens de zoektocht naar jouw perfecte MacBook kan het soms nog onduidelijk zijn voor welk model je moet gaan. Wat is nu het verschil tussen de Macbook Pro en de Macbook Air? Om te helpen een beslissing te maken zullen wij in dit artikel de Pro vergelijken met de Air.

Beeldscherm

Zowel de MacBook Pro als de MacBook Air beschikken over een Retina-Display. Heel erg veel verschil tussen de schermen is er dan ook niet. Toch is die van de MacBook Pro net iets beter. De schermhelderheid van deze laptop is namelijk 500 nits en die van de Air 400 nits. Daarnaast heeft het scherm van MacBookP3-kleuren. Dit houdt in dat de kleuren iets intenser kunnen ogen dan het Air-display. Een groot verschil is het niet, maar het is een verschil om over na te denken. 

Touch Bar

Tussen de twee laptops is een duidelijk verschil te zien in het design. De Touch Bar die nu standaard op alle Pro modellen te vinden is, komt niet terug in het design van de MacBook Air. De Touch Bar komt vooral van pas als je regelmatig met grafische programma’s werkt. Daarnaast kun je door middel van de vingerafdrukscanner in de Touch Bar ook makkelijk je laptop ontgrendelen en afrekenen met Apple Pay. Gelukkig beschikt de MacBook Air ook over deze sensor. 

Processor en werkgeheugen

De MacBook Pro is voorzien van een snellere processor ten opzichte van de MacBook Air.  In eerste instantie lijkt het verschil tussen de beide laptop niet erg groot te zijn. Maar niks lijkt minder waar, de MacBook Pro beschikt over een quad-core processor wat de laptop maar liefst twee keer zo snel maakt.

Batterij 

De accu van de MacBook Air is net iets kleiner dan die van van Pro. Toch houdt de Air variant het iets langer vol, een reden hiervoor is dat de laptop geen Touch Bar heeft die extra stroom nodig heeft. De MacBook Air heeft een batterijduur van 12 uur en op de MacBook Pro kun je 10 uur bezig zijn. 

Voor welke ga jij?

De verschillen tussen de twee MacBook zijn nu wel duidelijk, maar welke past het beste bij jou? De MacBook Air is perfect voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een goede krachtige laptop. Maar wanneer je gebruik maakt van zwaardere programma’s raden wij aan om voor de MacBook Pro te kiezen. Daarnaast is de Pro ook de betere keuze wanneer je liever wat extra’s betaald voor betere prestaties en mooier beeld. 

Direct een MacBook kopen? Wij vergelijken alle prijzen en modellen voor je zodat jij tijd over houdt!