Als je een Macbook koopt, moet je met veel punten rekening houden. Niet enkel het uiterlijk van je toestel is belangrijk, maar ook wat je niet ziet, is belangrijk. Waaronder het geheugen van je Macbook Air. Hoeveel geheugen je nieuwe Macbook Air heeft, kom je natuurlijk te weten bij de aankoop. Maar hoe kom je erachter hoeveel geheugen je Apple laptop heeft nadat je hem al een jaar in gebruik hebt? Wij leggen het je graag uit.

4GB tot 64GB

Het RAM geheugen, intern geheugen of werkgeheugen van een Macbook kan variëren van 4GB tot 64GB. Dat is een immens verschil. Het is dus belangrijk om vooraf steeds na te gaan waarvoor je je nieuwe Apple Macbook Air zal gebruiken. Is het enkel om je mail te checken en wat softwareprogramma’s te gebruiken, dan heb je niet zo veel werkgeheugen nodig. Maar wil je video’s maken, bewerken en opslaan, kies je beter wel voor een Macbook met een RAM geheugen van 32G of 64GB.

Opslagruimte

Wanneer je je nieuwe Apple laptop hebt gekocht, kun je gelijk aan de slag en hoef je je nog niet druk te maken over de opslagruimte. In ieder geval niet zolang je voldoende opslag hebt. Maar op het moment dat je niets meer kan bewaren op je toestel, zal je waarschijnlijk vloeken. Het is pas op dat moment dat je beseft dat een Macbook ook zoiets heeft als een beperkte opslagruimte.

Om niet voor onnodige verrassingen te staan, raden wij je aan om op tijd de opslagruimte van je Macbook te bekijken. Indien je merkt dat je niet zoveel ruimte meer over hebt, kun je het best enkele minder belangrijke documenten of programma’s verwijderen zodat je meer (opslag)ruimte creëert op je Macbook.

Extern geheugen

Maar voor iemand met weggooiangst, is het natuurlijk niet aangenaam om documenten, foto’s of programma’s te verwijderen. Daarom biedt Apple nog een andere mogelijkheid, namelijk een extern geheugen. Via een kabeltje kan je het externe geheugen heel makkelijk verbinden met je Macbook. Op die manier breng je documenten snel en veilig over van je toestel naar het externe geheugen.

Ga voor voldoende bytes

Het externe geheugen is dus een handige aanvulling, maar je moet het natuurlijk wel altijd meenemen wanneer je deze denkt nodig te hebben. Het is namelijk mogelijk dat je een document hebt bewaard op je extern geheugen, maar je dit geheugen niet meteen bij de hand hebt. Wel zo lastig. Daarom raden wij je aan om eerst en vooral na te gaan waarvoor je je Macbook zal gebruiken en vervolgens Macbooks te gaan vergelijken. Houd rekening met hoeveel RAM geheugen en opslagruimte je Macbook Air heeft zodat je het minst kans loopt op een overvol geheugen.