Een Macbook is een handig toestel, daar is zowat iedereen het wel mee eens. Maar net zoals elke andere laptop is de ruimte op het beeldscherm beperkt. Dat is geen probleem als je jouw mails moet checken of aan het scrollen bent op het internet, maar als je echt aan het werk bent kan dit soms wel vervelend zijn. Daarom is het vaak interessant om een extra beeldscherm te koppelen aan je Macbook Air of Pro. Dit geeft je meer structuur waardoor je niet verdwaalt in de massa van tabbladen. Maar hoe werkt zo’n extra beeldscherm precies? Wij maken het wat duidelijker voor jou.

Mac?

Een fout idee dat mensen vaak hebben, is dat het extra beeldscherm een model van Apple moet zijn, namelijk een Mac. Maar dat is niet juist. Je kan tientallen verschillende merken aan beeldscherm verbinden met je Apple Macbook, deze hoeven enkel de juiste mogelijkheden qua bekabeling te hebben. Let hier op want per Macbook verschillen de kabels die je nodig hebt. Ontdek welke kabels je nodig hebt voor jouw model.

Nadat je de juiste kabels hebt aangesloten, zijn er twee kanten die je op kan gaan met je extra beeldscherm.

Je beeldscherm uitbreiden

Ten eerste kan je het beeld van je Apple laptop uitbreiden. Op die manier staat er op elk beeldscherm andere informatie. Volgens ons is dit de handigste optie omdat het je toelaat veel overzichtelijker te werken.

Is één extra beeldscherm niet voldoende voor jou? Geen probleem. Sommige modellen van Macbook bieden namelijk de mogelijkheid om 2, 3 of zelfs 4 extra beeldschermen aan te sluiten. Nog meer structuur dus. Dit werkt op dezelfde manier als met één extra beeldscherm, alleen moet je hier de eerste keer even mee puzzelen. Je vertelt je Macbook wat je op welk beeldscherm wilt zien. Na de eerste keer is je toestel slim genoeg om je voorkeur te onthouden en het meteen juist weer te geven.

Synchrone weergave

Een tweede mogelijkheid voor een extra beeldscherm is de synchrone weergave. Zoals het woord zelf al zegt, zorgt deze optie ervoor dat op elk beeldscherm hetzelfde te zien is. Dit is vooral interessant voor presentaties in leslokalen, voor professioneel gebruik wordt deze optie nauwelijks gekozen.

Extra beeldscherm voor elk model

Een Macbook is enorm licht en daarom makkelijk mee te nemen of te gebruiken als je onderweg bent. Veel vinden een vaste computer echter wel zo makkelijk voor op kantoor. Dan is een Macbook met een extra beeldscherm de juiste keuze. Hierbij maakt het niet uit of je kiest voor een Apple Macbook Air of een Apple Macbook Pro. Beide modellen bieden de mogelijkheid om (een) extra beeldscherm(en) te verbinden. Wil je een Macbook kopen, maar twijfel je nog welk model? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.