Je Apple Macbook Pro is stuk. Een nieuwe kopen, zou je heel wat geld kosten. Daarom beslis je om je huidige Apple laptop te laten repareren. Maar waar kan je zo’n Macbook pro reparatie laten uitvoeren? Ontdek het in deze blogpost.

Garantie?

Ten eerste is het belangrijk om eerst even te controleren of je model nog in zijn garantieperiode valt (normaal gesproken één jaar). Als dit het geval is, betaal je meestal niets en kan je het toestel binnen brengen in een Apple store. Toch zijn er hier enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet de schade aan je Macbook Pro het gevolg zijn van de hardware. Is dat het geval, dan worden kleine defecten meteen gratis hersteld in de winkel. Ook wanneer het om een groter probleem gaat, helpen ze je graag verder. In dat geval krijg je zelfs een vervangend exemplaar mee waarmee je enkele dagen verder kan. Niet ideaal, maar een goed alternatief. Het is namelijk ook mogelijk dat je Macbook moet worden opgestuurd en dan ben je hem al snel een week kwijt. 

Controleer dus eerst altijd of je Macbook nog in garantie is.

Erkende Apple serviceproviders

Maar waar vind je zo’n Apple winkel. In een vorig artikel vertelden we jou al waar je een Mac winkel in de buurt kan vinden. Maar misschien is er bij jou in de buurt geen Macbook winkel te bespeuren. Geen nood. Er bestaat ook zoiets als een erkende Apple serviceprovider. Deze winkels hebben de toestemming van Apple om officiële reparaties uit te voeren. De werknemers hebben hiervoor ook een speciale training gekregen, waardoor je er zeker van kan zijn dat je Apple Macbook Pro op de juiste manier wordt hersteld.

Goedkopere optie

Er is ook nog een andere optie, namelijk een onafhankelijke reparateur. Zeker als het gaat om kleine en vrij simpele reparaties is zo’n reparateur vaak de beste en goedkoopste optie. Vaak kan je vooraf al aangeven wat het probleem is waardoor je zeer gericht geholpen wordt. Toch kun je, volgens ons, het beste kiezen voor een reparateur met wat ervaring. Wanneer je Apple laptop een groter probleem heeft, wordt het aangeraden om geen risico’s te nemen en te kiezen voor een Apple of een door Apple erkende store.

Investering

Een Macbook kopen, is een serieuze investering. Je hoopt natuurlijk dat het toestel zijn geld waard is en, geloof ons, vaker dan niet is dat ook zo. Maar een defect of schade is snel gebeurd. Dit wil je natuurlijk zo snel en goed mogelijk laten herstellen. Maar waar ga je naartoe voor de reparatie van je Apple Macbook Pro? Er zijn verschillende mogelijkheden. Sommige zijn veiliger dan andere, maar vaak ook een stuk duurder. Toch is het belangrijk om nooit te vergeten dat een volledig nieuw toestel kopen je uiteindelijk (bijna) altijd meer geld kost.