Van een Apple Macbook Pro heb je waarschijnlijk wel al gehoord. Maar heb je al gehoord van een Macbook Pro Touch Bar? Deze Touch Bar is een langwerpige strip boven het toetsenbord die zich aanpast aan je activiteiten. Deze vervangt de traditionele functietoetsen. Handig, toch? Benieuwd of een Macbook Pro Touch Bar kopen echt voordelig is? Wij zetten de voordelen voor jou op een rij.

Beperkte traditionele toetsen

Als je nog nooit van de Touch Bar gehoord hebt en je kijkt nu even naar je toetsenbord, zie je waarschijnlijk alleen ‘traditionele’ functietoetsen. Deze toetsen zijn handig omdat je snel je geluid of de helderheid van je scherm kan aanpassen. Maar volgens Apple waren de mogelijkheden van deze toetsen te beperkt. Zou het niet handig zijn als deze toetsen zich aanpassen naar je activiteiten op je Apple laptop? Daarom introduceerde Apple in 2017 zijn eerste model met Touch Bar.

Sneller door e-mails

Zoals de naam het zelf zegt, werkt deze Touch Bar via touchscreen. De strip kent een aantal vaste functies, zoals het geluid en de helderheid van je beeldscherm. Maar de andere functies bepaal je helemaal zelf of bepaalt het toestel voor jou. Het is namelijk zo dat apps zelf hun eigen knoppen kunnen tonen.

Stel: je gebruikt de e-mail app van Apple om je mailbox te checken. Dan zal de digitale strip meteen een aantal handige functies weergeven. Berichten verwijderen, archiveren of inplannen, gebeurt niet meer via een muis of touchpad, maar via één druk op je touchscreenbalk. Het lijkt misschien maar een kleine verandering, maar je zal merken dat een Macbook kopen met Touch Bar je heel wat tijd bespaart.

Lachende drol

De Touch Bar heeft heel veel mogelijkheden. Te veel om ze hier allemaal op te sommen. Toch willen we nog één functie kort aanhalen: de emoji’s. Emoji’s zijn vandaag overal aanwezig. Het gaat zelfs zo ver dat Apple de mogelijkheid geeft om woorden te vervangen door emoji’s. Daarom hebben ze deze figuurtjes ook geïntroduceerd in de Touch Bar. Zodra je een berichten app opent, verschijnen de emoji’s meteen in je touchscreenbalk waardoor je niet langer hoeft te zoeken naar, bijvoorbeeld, de lachende drol.

Refurbished model

Klinkt allemaal wel mooi, maar wat betaal je voor zo’n Macbook Pro Touch Bar. Wel, voor dit ultieme gebruiksgemak betaal je al snel €500 extra. Dat lijkt een groot verschil, maar weegt volgens ons niet op tegen de voordelen van de Apple Macbook Pro Touchbar. Vind je het toch te veel, kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een refurbished Macbook.