Zit jij erover na te denken een refurbished Macbook Pro te kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Het kopen van een refurbished Macbook heeft namelijk voor- en nadelen. In dit artikel vertellen wij waar je op moet letten en waar je het best je refurbished Macbook kunt aanschaffen.

Wat is een refurbished Macbook?

Een refurbished Macbook is simpelweg een (vaak) wat oudere Macbook die door een bedrijf of individu is opgelapt voor een tweede leven. Vaak worden deze Macbooks voorzien van een nieuwe accu, harde schijf of behuizing. Hierdoor zijn deze refurbished Macbooks een stuk goedkoper dan nieuwe modellen, maar vaak net zo dynamisch. De term ‘refurbished’ betekent letterlijk ‘gerenoveerd’, maar vaak komt het ook voor dat Macbooks met een geopende verpakking of die onlangs zijn geretourneerd ook verkocht worden als refurbished Macbook. Deze Apple laptops zijn dan vaak nog gloednieuw en dus in prima conditie!

Refurbished Macbook Pro vs refurbished Macbook Air

Een refurbished Macbook Pro verschilt in enkele opzichten met een refurbished Macbook Air. Macbook Pro’s beschikken vaak over een krachtigere processor en hebben ook qua design enkele extra tweaks (met name de Touch Bar). Dit is een belangrijk aspect om op te letten bij het aanschaffen van een Apple Macbook Pro, kenmerken als de Touch Bar zijn namelijk over het algemeen wat fragieler en kunnen makkelijker defect zijn. Bij een Macbook Air hoef je je hier geen zorgen over te maken, want Air’s beschikken niet over een Touch Bar. Ook heb je rekening te houden met de batterijduur van beide laptops. De status van de batterij (of accu) kun je checken op de laptop zelf, vind hier meer informatie over hoe je dat zelf eenvoudig kunt doen.

Waarom een refurbished Macbook Pro kopen?

Een refurbished Macbook kent natuurlijk ook veel voordelen. Hieronder vind je de grootste ‘pro’s’ van het halen van een refurbished Macbook:

  • Betaalbaar: Bij een refurbished Macbook geniet je natuurlijk ook van een lagere prijs. Deze Macbooks zijn vaak voor slechts enkele honderden euro’s te koop en dus een stuk betaalbaarder dan nieuwe varianten waar je steevast meer dan duizend euro voor betaald.
  • Garantie: Bij een refurbished Macbook heb je, net als bij nieuwe Macbooks, recht op 1 of 2 jaar garantie. Houd er hier wel rekening mee dat dit verschilt per aanbieder en dat je dit altijd moet checken voor je overgaat tot aankoop.
  • Duurzaam: Macbooks gaan lang mee, dat geldt ook refurbished Macbooks. Bij het aanschaffen van een refurbished Macbook kun je er (normaal gesproken) dus ook vanuit gaan dat je de aankomende jaren goed zit.
  • Volgende dag in huis: Aanbieders van refurbished Macbooks leveren net als bij nieuwe Macbooks vaak de volgende dag je product af. Dit verschilt echter per aanbieder, maar de meeste kiezen voor ‘voor 23:59 besteld, volgende dag in huis’.

Waar een refurbished Macbook aanschaffen?

Wil jij na het lezen van het artikel nog steeds een Macbook kopen en ben je overtuigd van een refurbished Macbook Pro? Dan kun je hier terecht bij de verschillende (gecertificeerde) aanbieders en eenvoudig je refurbished Macbook in huis halen.