In een vorig blogartikel vertelden we jou al welk Macbook model het best bij jou past. Zo weet je ondertussen dat een Apple Macbook Pro vooral interessant is voor professionelen, terwijl de Apple Macbook Air hoofdzakelijk mikt op vrijetijds gebruikers en studenten. Vooral voor deze laatste groep speelt de kleur van een Macbook vaak een doorslaggevende rol in hun keuze. Daarom vertellen wij jou vandaag hoe je achterhaalt welke Macbook kleuren bij jou passen.

Eeuwige twijfelaar

De Apple Macbook Air is op dit moment in drie verschillende kleuren beschikbaar: Zilver, spacegrijs en goud. Vroeger had je meer kleuren, zoals roségoud, maar op dit moment vind je deze kleur enkel nog terug bij de oudere modellen. Een keuze uit 3 kleuren dus. Voor velen lijkt deze keuze dan ook niet zo moeilijk, toch vinden we het belangrijk dat ook de eeuwige twijfelaars de juiste keuze maken.

Spacegrijs?

Bij goud en zilver kunnen we ons best wel iets voorstellen, maar spacegrijs? Dat is een stuk lastiger en dat is absoluut normaal. Het is namelijk een kleur die Apple zelf uitgevonden heeft met de introductie van de Iphone 5S. Het is een stuk donkerder dan grijs, maar hoe ziet het er dan exact uit? Wel, dat weet Apple zelf eigenlijk ook helemaal niet. Uit een artikel blijkt dat Apple zijn spacegrijs steeds aanpast per product en per model.

Je denkt dus beter maar twee keer na voordat je een Apple Macbook Air in het spacegrijs aanschaft. Want je bent nooit zeker of je spacegrijze Apple laptop wel past bij je spacegrijze iPhone X en spacegrijze Apple Watch.

Zilver

Een andere variant op grijs, is zilver. Een zilveren Macbook wordt meestal gekozen door mensen die wat introverter zijn. Zij kopen pas een Apple laptop nadat ze daar voldoende lang hebben over nagedacht. Ze wikken en wegen de voor- en nadelen en slaan dan pas toe. Dit doen ze omdat ze de Macbook niet (alleen) kopen om in de aandacht te staan, maar (ook) omdat ze het echt een handig en makkelijk te gebruiken toestel vinden.

Goud

Dat is net wat anders voor de kopers van een gouden exemplaar. Een Apple Macbook Air mag dan wel een handige laptop zijn. Het is ook absoluut mooi meegenomen dat het de aandacht trekt van anderen. Maar een gouden Macbook kopen, is zeker niet negatief, want de kleur staat ook voor spontaniteit en behulpzaamheid. Een Macbook goud is dus een perfecte aanvulling op het zilver.

Vertrouw op je smaak

Een Macbook kopen, doe je natuurlijk niet op basis van je persoonlijkheid. Je doet het op basis van je smaak, wat dan wel weer iets vertelt over je persoonlijkheid. Hou je dus meer van zilver, maar ben je toch een spontaan persoon? Dan is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Belangrijk is dat je gewoon de kleur kiest die bij jou past.