Je hebt beslist. Je volgende laptop wordt een Apple laptop. Een serieuze investering, maar wel zo handig en compatibel met je andere Apple toestellen. Je springt de wagen in en snelt je naar de winkel. Maar in de winkel sta je plots voor honderden Macbooks waaruit je een keuze moet maken. Welk model past nu eigenlijk het best bij jou en je wensen?

Ben je een multitasker?

Elke Macbook is anders en dat betekent dat niet elke Macbook even geschikt is voor jou. Als je beslist om een Apple laptop te kopen, is het daarom belangrijk vooraf te bepalen wat je nieuwe Macbook moet kunnen.

Eerst en vooral moet je natuurlijk kiezen tussen een Apple Macbook Pro of een Apple Macbook Air. Zoals de naam het zelf zegt, is de Apple Macbook Pro vooral geschikt voor professionals. Wanneer je met zware bestanden werkt of vaak aan het multitasken bent, zal de Macbook Air sneller vastlopen of aan snelheid inleveren. Maar dat gebeurt niet met de Apple Macbook Pro.
Gebruik je de Apple laptop enkel voor tekstverwerking, internet of e-mail, dan volstaat vaak een goedkopere Macbook Air.

RAM

Als we het bij een Macbook over RAM hebben, spreken we natuurlijk niet over een mannelijk schaap. Hier staat RAM gelijk aan het interne of werkgeheugen van het toestel. Dat betekent niet dat wanneer je RAM geheugen vol zit, je niets meer kan bewaren op je laptop. Wel zal je merken dat je laptop in dit geval minder snel zal werken. Je processor moet namelijk bepalen wat hij bewaart in het werkgeheugen en wat hij naar ergens anders verplaatst. Maar hoeveel werkgeheugen heb je dan nodig? Volgens ons is een intern geheugen van 8GB geen overbodige luxe.

Stel dat je RAM geheugen vol zit, heb je wel nog altijd de mogelijkheid om dit extern aan te kopen. Het is dus niet zo dat je in dit geval jaren met een trage computer zal verder moeten.

Refurbished Macbook

Daarnaast is het misschien wel interessant om eens na te denken of je per se een nieuwe Macbook wilt aanschaffen. Tweedehands of refurbished Macbooks worden namelijk steeds populairder. Deze Apple laptops zijn al eerder gebruikt, maar vaak is er weinig of niets op aan te merken. Voor dit model betaal je dan ook al snel enkele honderden euro’s minder.

Maak een weloverwogen keuze

Een Macbook kopen is niet hetzelfde als een brood bij de bakker kopen. Verschillende Macbooks vergelijken, lijkt ons een eerste logische stap om zo te achterhalen welke Macbook het beste bij jou past.

Wij helpen je natuurlijk graag bij deze keuze, daarom kun je op onze website eenvoudig Macbooks vergelijken, reviews lezen en aanbiedingen ontdekken.