Je MacBook is niet alleen een krachtige werkpartner, maar ook een stijlvol accessoire. Om ervoor te zorgen dat je MacBook zowel van binnen als van buiten schittert, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hier zijn vijf handige tips om je MacBook weer te laten stralen.

1. Voorzichtigheid boven alles:

Voordat je begint, schakel je je MacBook uit en koppel je alle MacBook accessoires los. Zorg ervoor dat je werkt op een schone en droge ondergrond om krassen en beschadigingen te voorkomen. Plaats je MacBook op een zachte ondergrond of gebruik een speciale microvezel doek om krassen te vermijden.

2. Weg met het stof:

Gebruik een zachte, pluisvrije doek om stof en vuil van het oppervlak van je MacBook te verwijderen. Voor de moeilijk bereikbare plekjes kun je een klein kwastje gebruiken. Let op de ventilatieopeningen en poorten. Voor het grondiger verwijderen van stof kun je gebruikmaken van perslucht om tussen de toetsen en andere openingen te blazen. Heb je een MacBook met een Touch Bar? Wees dan extra voorzichtig, aangezien deze strip vatbaar is voor krassen en storingen als je hier hard op wrijft of met vloeistof behandelt.

3. Toetsenbordliefde:

Het toetsenbord is vaak een verzamelplek voor kruimels en stof. Gebruik een persluchtspray om tussen de toetsen te blazen en schud voorzichtig om restjes te verwijderen. Een zachte borstel kan ook handig zijn. Voor diepgaande reiniging kun je de toetsenbordkapjes voorzichtig verwijderen en reinigen met een vochtige doek, zorg ervoor dat de doek geen ander vocht bevat dan water en dat deze goed is uitgewrongen.

4. Schermhelderheid behouden:

Reinig het scherm met een microvezeldoekje en een speciale schermreiniger. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het scherm kunnen beschadigen. Wrijf voorzichtig in cirkelvormige bewegingen om vlekken te verwijderen. Gebruik een aparte doek voor het scherm om overdracht van vuil van andere delen van de Apple laptop te voorkomen.

5. Desinfecteer en bescherm:

Gebruik een desinfecterend doekje om oppervlakken voorzichtig af te vegen, vooral in tijden van ziektekiemen. Overweeg het gebruik van een beschermende hoes om je MacBook Air of Pro te beschermen tegen dagelijkse slijtage. Zorg ervoor dat de hoes ademend is en niet de ventilatieopeningen blokkeert.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, blijft je MacBook niet alleen stijlvol, maar behoudt het ook zijn optimale prestaties. Geef je MacBook de aandacht die het verdient en laat het weer stralen als nieuw. Als je MacBook erg verouderd is en deze zowel technisch als esthetisch niet meer de oude is, kun je ervoor kiezen om over te stappen op een nieuwe MacBook. Zorg er dan voor dat je altijd eerst MacBooks gaat vergelijken, want zo weet je zeker dat je met de scherpste deal naar huis gaat!