In een vorig artikel spraken we al over een Macbook Pro op afbetaling kopen. Maar wist je dat je een Apple Macbook ook kunt leasen? Dat betekent dat je maandelijks huurgeld betaalt aan de Macbook aanbieder zodat je de aanschaffingswaarde niet meteen op tafel hoeft te leggen. Na de leasingperiode kan je gewoon eigenaar worden van de Macbook. Maar waarom kiezen voor leasing? In deze blogpost leggen we je de voordelen uit.

Zakelijk

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat leasing vooral interessant is voor (beginnende) ondernemers. Zij beschikken vaak nog niet over de middelen om hun werknemers van een Apple laptop te voorzien, wat betekent dat leasing een interessant alternatief is. Toch is een Apple Macbook leasen ook mogelijk voor particulieren, hoewel zij vaak opteren voor een Macbook op afbetaling.

Maar wat zijn, naast het financiële plaatje, nog andere interessante leasing voordelen voor ondernemers?

Steeds moderne apparatuur

Ten eerste de apparatuur. Wanneer je een leasecontract afsluit, ben je natuurlijk verplicht om je aan dit contract te houden. Maar het betekent niet dat je tijdens de volledige leasingperiode met hetzelfde toestel moet werken. Zo kun je op elk moment een andere Apple Macbook Air of Pro aanvragen, waardoor je steeds van de nieuwste snufjes geniet.

Wil je helemaal zeker zijn van de technische hoogstandjes? Dan kies je gewoon voor de minimum leasingperiode van 1 maand. Na 1 maand kan je het contract opzeggen en gewoon een nieuw contract aangaan. Wel zo handig.

Financiële zekerheid

Naast de spreiding van betaling, weet je ook elke maand exact hoeveel je moet betalen. Als je een Macbook koopt, sta je zelf in voor de geleden schade, waardoor je nooit 100% zeker weet hoeveel je die maand zal uitgeven aan je Apple Macbook. Maar dat is niet het geval bij leasing. Want als je goede afspraken maakt, is het namelijk zo dat jij financieel niet instaat voor de schade aan je toestel. In dat geval breng je je Macbook gewoon naar de aanbieder die hem volledig zal herstellen.

Aanbod

Op dit moment is het leasingaanbod van Macbooks vaak nog beperkt. Niet elk toestel wordt voor leasing aangeboden, maar dat zal in de toekomst zeker veranderen. Daarom is het nu belangrijk om Macbooks te vergelijken. Op die manier ontdek je welke Macbook bij jou past en kun je achteraf gericht achterhalen of leasing al dan niet mogelijk is. Wat je ook kiest, wij zijn in ieder geval overtuigd van de voordelen van een Apple Macbook lease.