In het vorige artikel vertelden we jou dat de prijs van een Macbook vrij hoog ligt. Voor sommige modellen betaal je al snel een gemiddeld maandloon. Dat is natuurlijk niet voor iedereen gemakkelijk op te hoesten. Daarom bieden sommige verkopers je de mogelijkheid om de Macbook op afbetaling te kopen. Maar hoe gaat deze manier van kopen in zijn werk? En past elke verkoper dit systeem toe? Wij vertellen het jou graag in dit artikel.

Totaalbedrag of maandelijkse betaling

De prijs van een Apple Macbook Pro schommelt tussen de €1.300 en de €3.500. Geld dat niet iedereen meteen ter beschikking heeft. Dat weten de meeste verkopers ook. Daarom komen sommigen van hen met een oplossing op de proppen: een Macbook kopen op afbetaling. Dit betekent dat je niet meteen het totaalbedrag betaalt, maar elke maand een vast bedrag overmaakt aan de verkoper. Zo betaal je niet meteen €2.400 voor je nieuwe Macbook, maar maandelijks €200 waarmee het toestel na een jaar ook gewoon afbetaald is.

Waar kan je terecht?

Toch is niet elke aanbieder van Apple Macbooks een voorstander van deze gespreide betaling. Maar wie past dit systeem dan wel toe? Dat vertellen we jou graag in het vervolg van dit artikel.

Wehkamp

Wehkamp is één van de grootste online winkelketens in Nederland en kan op het vlak van gespreide betaling dan ook moeilijk achterblijven. Daarom biedt Wehkamp jou de mogelijkheid om de Macbook aan te kopen en pas drie maanden later te beslissen hoe je dit toestel betaalt. Op dat moment kan je alsnog kiezen voor een gespreide betaling. Maar hier schuilt wel een addertje onder het gras. Als je namelijk voor een gespreide betaling kiest, betaal je automatisch 14% extra rente op je aankoop. Je betaalt dus uiteindelijk flink meer voor je Apple Macbook Pro.

Mediamarkt

Mediamarkt houdt ervan om je wat meer te begeleiden tijdens je aankoop. Zo bekijken ze op het moment van je aankoop je financiële situatie en gaan ze na welke mogelijkheden er voor jou zijn. De medewerkers helpen jou om samen op zoek te gaan naar een haalbaar maandelijks bedrag en dus ook een haalbare afbetaaltermijn. Maar ook hier betaal je 13,5% extra (rente) voor je nieuwe Macbook Pro.

BBC

Ook wanneer je bij BCC een nieuwe Apple laptop aankoopt, kan je deze kopen op afbetaling. Maar ook zij vragen een extra rente van 14% op de aankoop. Wel heb je bij BCC betaalopties die veel andere winkels niet hanteren zoals VVV cadeaubon of FreeBees. Zo bieden zij toch nog wat extra opties om je te helpen bij je betaling.

Macbooks vergelijken

Zoals je merkt, heeft een Macbook kopen op afbetaling zowel voor- als nadelen. Enerzijds ben je maandelijks slechts een beperkt bedrag kwijt, maar anderzijds betaal je uiteindelijk wel meer voor je nieuwe Apple laptop. Daarom raden wij je aan om eerst aandachtig de verschillende Macbooks te vergelijken. Op die manier vind je misschien wel een Apple Macbook Pro die wel binnen je budget past.