De Apple Macbook is niet enkel in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland, enorm populair. Dat kun je best wel opvallend noemen want het is natuurlijk algemeen bekend dat je voor een Apple Macbook al snel een gemiddeld maandsalaris kunt neerleggen. Maar wat is de exacte prijs die je betaalt voor de producten van Apple? In dit artikel bespreken we de minimum- en maximumprijzen voor de Apple Macbooks.

Kies een model

Voordat je de prijzen van Macbooks vergelijkt, is het natuurlijk belangrijk om te weten voor welk model je gaat. Apple biedt twee hoofdmodellen aan, namelijk de Apple Macbook Air en de Apple Macbook Pro. Bij je keuze voor een bepaald model is het belangrijk om vooraf te weten wat je Apple laptop allemaal moet kunnen. Vervolgens kan je per model op zoek naar het soort model dat het best bij jou past.

Macbook Air

In een vorig artikel gaven we al aan dat een goedkope Macbook moeilijk te vinden is. We vertelden je dat je voor de aanschaf van een Apple Macbook Air al snel €1.200 moet rekenen. Toch is het soms mogelijk om een goedkoper model op de kop te tikken. Vaak bieden webshops oudere modellen met hoge kortingen aan. Interessant, maar je loopt natuurlijk wel het risico dat dit model al snel ouderdomsverschijnselen gaat vertonen of problemen kan krijgen met software updates.


Dit risico loop je zeker niet wanneer je het allerlaatste model van de Apple Macbook Air aanschaft. En weet je wat? Voor een bedrag van €1.200 kan dit model al van jou zijn. Natuurlijk heb je in dit geval geen geavanceerd model. Wil je alle mogelijkheden van de Macbook Air optimaal benutten, dan loopt de prijs van deze Macbook al snel op naar zo’n €2.500.

Macbook Pro

De Apple Macbook Pro is het model dat vaak gebruikt wordt door professionals. Je verwacht dan logischerwijze een veel hogere minimumprijs, maar niets is minder waar. Voor €1.300 heb je namelijk al een Apple Macbook Pro die goed werkt. Echter, als je naar de meer geavanceerde modellen van de Pro kijkt dan loopt de prijs heel snel op. Zo betaal je voor de allernieuwste Apple Macbook Pro €3.200. Voor deze prijs ben je natuurlijk wel zeker van een optimale werking en de nieuwste snufjes, maar het is en blijft toch een serieuze investering.

Maak een weloverwogen keuze

Zoals je zelf merkt, zijn de prijzen van Macbooks zeer uiteenlopend, maar welk model je ook kiest: een Macbook kopen blijft een serieuze investering. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te gaan wat je Apple laptop allemaal moet kunnen en welke prijs je bereid bent hiervoor te betalen. Macbooks vergelijken, doe je efficiënt op onze website.