Het belangrijkste accessoire voor je Macbook is natuurlijk een goede oplader. In één van onze vorige artikels gaven we al aan waar je op moet letten als je een Macbook oplader koopt. Maar het grote voordeel van zo’n oplader is dat je die bij de Macbook zelf erbij krijgt. Jammer genoeg is dit niet het geval met veel andere belangrijke accessoires voor jouw Apple Macbook. In dit artikel vertellen we je welke accessoires je leven met een Apple laptop een stuk makkelijker maken.

Keyboard

Eerst en vooral: het keyboard, of in mensentaal het toetsenbord. Natuurlijk beschikt elke Macbook, zoals elke andere laptop, over een toetsenbord. Maar Apple gaat verder en denkt aan de gebruiksvriendelijkheid. Met het Apple Magic Keyboard, tover je je werkplek in enkele seconden om tot de werkplek van je dromen. Dit los toetsenbord verbind je via Bluetooth met je toestel, waardoor je niet meer vasthangt aan je Macbook zelf. Je zal merken dat dit je ergonomische houding tijdens het werk enkel maar ten goede komt.

Sleeve

Een Apple Macbook Pro of Air is een luxeproduct en een luxeproduct hou je natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw. Dat kan met de sleeves van Apple. Op deze manier voorkom je krassen op je toestel. Maar koop niet zomaar de sleeve die je het mooist vindt, want er zijn namelijk enkele belangrijke verschillen waarmee je rekening moet houden:

Ten eerste kijk je best naar het inch formaat van je Macbook. Apple biedt namelijk voor elk formaat een speciaal ontworpen sleeve aan. Op die manier schuift je Macbook niet en is de kans op beschadiging opnieuw een stuk kleiner.
Ten tweede is het ook belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor je de sleeve wilt gebruiken. Is het enkel ter bescherming van je laptop of wil je er ook andere documenten of accessoires instoppen? Apple biedt namelijk ook sleeves aan met extra opbergruimte zodat je belangrijke documenten makkelijk weg stopt en op elk moment snel terugvindt.

Extern geheugen

Sommige mensen kopen een Macbook met een beperkt geheugen, maar hebben daar achteraf spijt van. Hun foto’s, video’s of documenten kunnen niet meer opgeslagen worden op hun Macbook omdat hun intern geheugen al volledig is ingenomen. Heel jammer natuurlijk, maar toch hoeft dit geen probleem te zijn. De oplossing? Een externe harde schijf voor je Macbook.

Door je externe harde schijf met je Macbook te verbinden, verplaats je documenten, video’s of foto’s snel en makkelijk van je interne naar je externe geheugen. Tip: De externe harde schijf hoeft niet per se van Apple zelf te zijn. Merken als Seagate en Sandisk bieden prima (voordelige) alternatieven.

Kies juist

Zoals je merkt, beperkt je aankoop zich vaak niet tot alleen de Macbook zelf. Apple voorziet je van veel handige, maar ook belangrijke accessoires om het leven van de gebruiker te vergemakkelijken. Als je een Macbook koopt, doe je er dus goed aan ook na te denken welke accessoires je erbij wilt kopen. Hier hebben we maar één tip: koop alleen de accessoires die je echt belangrijk vindt en nodig hebt, anders kan de prijs nog behoorlijk oplopen.