Soms gaat de oplader van je Macbook Pro stuk waardoor je een nieuwe moet kopen. In een vorig artikel vertelden wij jou waar je best op moet letten als je een nieuwe oplader voor je Macbook Pro koopt. Maar soms volstaat het niet om een nieuwe oplader te kopen omdat het probleem simpelweg niet bij je oplader ligt, maar bij de batterij van je Macbook. In dit artikel vertellen we jou hoe lang de batterij van je Macbook Pro ongeveer leeft.

Veroudering

Het verschil in batterij tussen een Macbook Pro en een Apple Macbook Air is helemaal niet zo groot. In beide gevallen zal je merken dat de batterij van je toestel veroudert. Als je net een nieuwe Macbook hebt gekocht, werkt en laadt die heel snel en hoef je je normaal gesproken niet druk te maken over de prestaties van je batterij. Maar hoe meer jaren de Apple laptop op de teller heeft, hoe meer je zal vloeken op de snelheid van het toestel.

Dat is natuurlijk heel vervelend, maar helemaal niet abnormaal. Als je dit wilt voorkomen, lijkt er maar één oplossing, namelijk een nieuwe Macbook kopen. En dat is natuurlijk wat Apple wil, maar wist je dat er ook nog een andere oplossing is? Je kan de batterij namelijk ook zelf vervangen, lekker handig en een stuk goedkoper.

Batterijduur

De batterij vervangen is natuurlijk niet nodig zolang je batterij gewoon werkt. Maar hoe lang leeft de batterij van de Macbook Pro eigenlijk? Gemiddeld gaat de batterij van een Macbook 1.000 oplaadcycli mee. Dat betekent dat je de batterij 1.000 keer volledig kan opgebruiken en opnieuw kan opladen. Hierbij maakt het niet uit of je de batterij in één keer opgebruikt of dit spreidt over verschillende dagen. 

Toch is je batterij nog niet dood na deze 1.000 cycli. Wel is het zo dat je batterij dan maar op gemiddeld 80% werkt. Maar ook dat verschilt natuurlijk van toestel tot toestel. Wil je exact weten wat je batterijstatus is? Dan kan je dit makkelijk checken in de instellingen van je Apple laptop bij Systeemoverzicht – Voeding.

Ook kun je externe programma’s als coconutBattery gebruiken waarmee je in detail te zien krijgt hoe lang je batterij nog meegaat, wat de capaciteit is en zelfs wat de huidige temperatuur van je batterij is.

Vervangen

Merk je dat je Macbook wel heel snel leeg raakt, dan is de batterij toe aan vervanging. Als je een beetje handig bent en de juiste tools hebt, kun je dit zelf doen. Online vind je verschillende tips en tutorials over hoe dit in zijn werking gaat. Echter raden wij je aan om je batterij te laten vervangen. Als je weinig technische ervaring hebt, is de vervanging van de batterij een complexe klus waarbij heel wat fout kan gaan. Als je zeker wilt zijn, lijkt het ons het best om een professional in te schakelen. Dit kost al snel €200, maar is in ieder geval wel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe Macbook Pro.

Play safe

Met gemiddeld 1.000 oplaadcycli, leeft de batterij van je Macbook Pro vrij lang. Merk je toch dat je toestel steeds trager wordt, check dan even je instellingen. Hier merk je meteen of je batterij aan vervanging nodig is. Is dit het geval? Speel dan op safe en maak een afspraak bij een professional.