Apple is met zijn Apple laptops nog steeds één van de grootste aanbieders van notebooks in Nederland. Mensen zeggen wel eens: ‘Eens een Apple, altijd een Apple’. En dat blijkt ook vaak zo te zijn. Maar Apple doet er goed aan de toenemende concurrentie in de gaten te houden, want populaire merken als HP, Lenovo en Huawei liggen op de loer. Maar ook minder bekende merken als Teclast en Jumper, staan te springen om hun plek in de markt op te eisen.

De prijs van een Macbook

In deze concurrentiestrijd spelen deze merken handig in op het grote pijnpunt van de MacBook: de prijs, €1.500 voor een nieuwe Apple Macbook Pro verbaast dan ook niemand meer. Apple heeft deze prijs lange tijd verantwoord door te verwijzen naar alle voordelen die het toestel biedt in vergelijking met andere merken. Vooral de mogelijkheid om alle Apple toestellen met elkaar te verbinden haalde het merk lange tijd aan als haar sterke punt.

Maar waarom €1.500 betalen voor een MacBook die een paar jaar leeft, terwijl er ook vele andere merken zich op de markt bevinden? Deze merken zijn vaak minder ‘smart’ als het gaat om connectiviteit tussen toestellen, maar gaan vaak even lang mee en bezitten daarnaast gelijke of zelfs beter specificaties dan de Macbooks. Mensen durven Apple producten steeds vaker links te laten liggen. Dat was reden genoeg voor Apple om over te gaan tot actie.

Tweede leven voor je Apple producten

Iused werd in het leven geroepen. Deze webshop biedt een ruim scala aan Apple producten aan. Het verschil? Deze refurbished Macbooks zijn niet nieuw en krijgen een tweede leven. Vaak is er dan ook niets aan te merken op deze producten. Het zou dus heel jammer zijn om ze op de schroothoop te gooien.

Anders dan het lijkt, zijn deze toestellen vaak in optimale staat. Je kan hier en daar wel eens een kras of bluts terugvinden, maar het systeem achter het toestel werkt nog uitstekend. Twijfel je nog? Dan moet het belangrijkste koopmotief nog komen: de prijs. Waar je voor een nieuwe Apple Macbook Air gemiddeld snel €1.000 neertelt, vind je deze bij Iused vaak voor de helft van de prijs.

Garantie op Macbooks

Heb je een Macbook via Iused besteld, maar werkt hij niet zoals je zou willen? Dan stuur je het toestel gewoon binnen 30 dagen terug. En je geld? Dit krijg je volledig terug.

Besluit je toch om het product te houden? Prima, maar natuurlijk kan er, zoals bij elke laptop, later wel eens iets mislopen. Maar ook dat is geen probleem. Iused biedt jou namelijk 2 jaar garantie. Dus, merk je na een jaar dat het toestel heel traag wordt? Gewoon even terugsturen en je krijgt hem zo goed als nieuw terug.

Refurbished Macbooks op Macbook-kopen

Uiteraard kun je bij ons ook eenvoudig prijzen van Macbooks vergelijken. Ook lees je op de Macbook-kopen website de beste reviews en ontdek je de nieuwste aanbiedingen.

Van plan een refurbished Macbook model aan te schaffen? Lees hier meer over waar je op moet letten bij een Refurbished Macbook Pro.