Ben je van plan om een Macbook te kopen, maar doe je dit liever in de winkel? In een vorige blogpost vertelden we jou al waar je een Mac winkel in de buurt vindt. Echter staat niet iedereen te springen om een gloednieuwe Macbook te kopen. Meer en meer wordt er namelijk ook een goedkoper alternatief aangeboden: een refurbished Macbook. Maar waar kun je zo’n refurbished Macbook vinden in Nederland? Wij vertellen je het in deze nieuwe blogpost.

Mileuvriendelijk

Letterlijk vertaald, betekent refurbished gerenoveerd. Eigenlijk is dat ook wat een refurbished Macbook is: een gerenoveerde Apple Macbook. Zo’n refurbished model is een toestel dat al eens gebruikt is, maar volledig wordt schoongemaakt en hersteld. Er bestaat nog wel een kleine kans dat het toestel mankementen bevat, maar dat weegt volgens ons niet op tegen de voordelen.

Enerzijds betaal je al snel 60% minder voor een refurbished Macbook in vergelijking met een nieuw toestel. Anderzijds is het een stuk milieuvriendelijker. Er moeten namelijk geen nieuwe grondstoffen ontgonnen worden, wat natuurlijk wel het geval is voor een nieuw model.

Aanbieders

Klinkt als muziek in de oren, niet? Maar waar kun je zo’n refurbished Apple laptop vinden?

Eerst en vooral kun je een kijkje nemen op de webshop van Bol.com. Zoals we ondertussen allemaal weten is Bol.com de winkel van ons allemaal. Zij zijn het dus wel aan hun status verplicht om ook refurbished Macbooks aan te bieden. Toch is het aanbod bij Bol.com vrij beperkt en zal je niet altijd de Macbook vinden die je zoekt.

Meer aanbod vind je bij Leapp. Zij bieden refurbished Macbooks in alle maten en kleuren aan. Daarbovenop weten ze bezoekers te overtuigen met hun garantie ‘besteld vóór 16h00 , zelfde dag verzonden’. Boezemt een refurbished Macbook je toch wat angst in? Dan is Leapp de ideale webshop. Hier krijg je namelijk 2 jaar garantie op je aankoop. Is er dus iets mis met je toestel? Geen probleem. Bij Leapp  stuur je je product terug en zorgen zij voor de reparatie.

Tot slot verwijzen we graag naar een vorig blogartikel. Toen vertelden we je over Iused. Deze Apple toestellen zijn gebruikt, maar wel nog steeds Apple producten. Ben je op zoek naar refurbished producten kan je hier altijd terecht. Je vindt hier zeker wat je zoekt.

Kies bewust

Macbooks zijn razend populair. Maar helaas betekent een Macbook kopen vaak een serieuze investering. Daarnaast is een nieuwe Macbook ook nog eens slecht voor het milieu. Daarom raden wij jullie aan om tijdens het aankoopproces ook eens te denken over een refurbished Macbook. Deze toestellen zijn al gebruikt, maar dankzij een flinke opknapbeurt, zijn ze nog zo goed als nieuw. Weet je niet waar je zo’n refurbished Macbook kan vinden in Nederland? Na het lezen van dit blogartikel, merk je dat er enorm veel mogelijkheden zijn.