Heb je net een nieuwe Apple laptop gekocht? Dan wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. In een vorige blogpost vertelden we jou al over de belangrijkste Apple Macbook accessoires die elke Macbook eigenaar zou moeten hebben. Daar las je dat een sleeve onmisbaar is voor de bescherming van je toestel. Maar welke sleeve past het best bij jouw Apple Macbook? In deze blogpost vertellen we jou waar je best op kunt letten.

Materiaal

Als je aan een Macbook sleeve denkt, denk je meestal aan een stoffen sleeve die je in verschillende kleuren vindt, maar wist je dat sleeves in zowat alle materialen terug te vinden zijn?

Zo kan je je Apple laptop ook beschermen met een sleeve gemaakt van leer. Deze worden zowel gemaakt door Apple zelf als door andere fabrikanten. Je kunt dus zelf beslissen hoeveel geld je wilt spenderen aan je nieuwe sleeve. Maar één ding staat vast: het leer van deze sleeve straalt enorm veel luxe uit.

Daarnaast heb je ook sleeves die gemaakt zijn uit dichtgeweven nylon. Deze sleeves zijn enkel geschikt voor een Apple Macbook Pro. De binnenkant van de sleeve bestaat uit imitatiebont, waardoor je er zeker kan van zijn dat je Apple Macbook Pro uitermate goed beschermd is.

Tot slot heb je ook nog de Thule Gauntlet sleeve. Deze dunne sleeve ziet er stoer uit, maar is eigenlijk heel dun. Toch beschermt hij je Apple Macbook tegen elke val en alle weersomstandigheden. Daarnaast heeft de Thule Gauntlet sleeve één groot voordeel: tijdens het typen laat je deze sleeve gewoon om je laptop zitten. De garantie ‘Altijd beschermd’ is hier dus wel (grotendeels) op zijn plaats.

Formaat

Nadat je beslist hebt uit welke stof je sleeve gemaakt moet zijn, is het belangrijk om het formaat van je Apple Macbook te achterhalen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is niet elke Macbook even groot en een te grote sleeve betekent dat je Macbook gaat schuiven. Maar dus ook dat het minder goed beschermd is. Daarom kan je beter eerst een Macbook kopen en vervolgens een bijpassende sleeve kiezen.

Opslagplaats

Tot slot moet je nog één vraag beantwoorden: gebruik ik mijn sleeve enkel voor mijn Apple Macbook of bewaar ik er ook andere documenten in? Er bestaan verschillende sleeves die enkele extra vakken hebben waardoor je je documenten snel en makkelijk opbergt. Dat heeft zowel een voor- als nadelen. Je hebt je documenten natuurlijk altijd bij de hand. Maar je loopt wel de kans dat je sleeve uiteindelijk een opslagplaats wordt voor je documenten en dat je je Macbook gewoon in de hand meeneemt.

First things first

Een sleeve beschermt je Apple Macbook niet alleen, het geeft ook een extra touch aan je Macbook. Maar zie een sleeve niet als het belangrijkste, dat is namelijk je Apple Macbook. Koop dus eerst altijd een Macbook en achterhaal vervolgens pas welke sleeve het best bij je Apple Macbook past.