Je bent eruit, je gaat een MacBook Pro kopen.  Maar nog steeds zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden, voor welk formaat ga je, hoeveel opslag heb je nodig en welke kleuren zijn er eigenlijk beschikbaar? Je Macbook Pro bij de Mediamarkt kopen is een slimme keuze, zo is je laptop snel geleverd en heb je de mogelijkheid de MacBook Pro op afbetaling aan te schaffen.

Formaat

De Mediamarkt biedt verschillende formaten van de MacBook Pro aan. Belangrijk bij het kiezen van het formaat van je laptop is dat je goed weet wat je ermee gaat doen. Een groter scherm betekent ook een zwaardere laptop wat niet voor iedereen handig is. De Macbook Pro 13 inch is dus een verstandige keuze wanneer je vaak onderweg bent. Maar ben jij iemand die wel kan genieten van een leuke serie of game, dan is de Macbook Pro 16 inch een betere optie voor jou. Uiteraard is er ook gedacht aan de mensen die liever een laptop hebben van een gemiddeld formaat, daarom biedt Apple ook de MacBook Pro 15 inch aan.

Opslag & geheugen

Voor maken van de juiste keuze is het belangrijk dat je eerst het verschil weet tussen de opslag en het geheugen. Simpel gezegd is de opslag het permanente geheugen van je Apple MacBook Pro, alles in deze opslag blijft staan. Het geheugen daarentegen verdwijnt wanneer je de MacBook uitschakelt, dit wordt dan ook het werkgeheugen genoemd. 

Voor de opslag geldt dat het belangrijk is dat je de keuze baseert op hoe je je laptop gaat gebruiken. Ben jij iemand die niet veel bestanden bewaard op je laptop, dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan 512 GB. Maar ben jij een grafisch designer en heb je dus naast veel programma’s ook veel bestanden op je laptop staan, dan is meer opslag geen overbodige luxe en zal een 2 TB beter bij jou passen. 

Ditzelfde geldt ook voor het werkgeheugen. Als je veel programma’s open hebt staan en met meerdere dingen tegelijk bezig bent, raakt je werkgeheugen snel vol. Je zal dan merken dat je laptop een stuk minder snel zal werken. Volgens ons is een intern werkgeheugen van 8GB dan ook zeker een goede investering.

Kleur

De kleur van je nieuwe laptop kiezen kan voor velen een lastige keuze zijn. Gelukkig is deze keuze voor de Macbook Pro makkelijk gemaakt, er kan namelijk gekozen worden tussen twee kleuren: spacegrijs of zilver.  De spacegrijze kleur is een wat donkere tint grijs die Apple zelf ontworpen heeft met de introductie van Iphone 5S, een unieke kleur dus. Zilver daarentegen is een kleur die bij iedereen bekend is en is dus een veilige optie om voor te kiezen. Vind je het toch lastig om een keuze te maken, lees dan ons artikel waar we dieper ingaan op welke kleur het beste bij jouw past.

Maar wat is de juiste keuze?

Er zijn veel verschillende opties die je kunt kiezen. Het is belangrijk om een MacBook Pro te kiezen die aansluit op jouw behoefte en gebruik. Wil je graag een MacBook kopen, maar twijfel je nog welk model het beste bij jou past? Maak dan gebruik van ons overzicht waarin je makkelijk een selectie kunt maken om jouw perfecte MacBook te vinden.